Lärarutbildning i yinyoga – 200 timmar med ayurvedisk inriktning

En utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för yinyoga och ayurveda och utvecklas personligt och/eller önskar guida andra inom yinyoga.

Huvudlärare: AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

NYHET

Du har möjlighet att gå hela 200-timmarsutbildningen på plats under 4 långhelger i vår yogastudio i Stockholm på Kungsholmen. Vill du gå större delen av utbildningen online har du möjligthet att gå 4 dagar grundutbildning i Stockholm eller Göteborg och resterande delar online livesänd kvällstid via zoom.

För vem?
Den här utbildningen passar dig som vill fördjupa din egna yogapraktik eller har funderingar på att börja undervisa och vill ha en grundlig och längre utbildning inom yoga.

Hur och när blir man yinyogalärare?
I dag diskuteras det en del om de olika yogalärarutbildningar som finns, bland annat yinyoga för att de ofta är korta och ses mer som fortutbildning för redan etablerade yogalärare.

Anledningen till det är att yinyoga som yogaform i sig själv är ganska okomplicerad att utöva och också enkel att lära ut om man bara tittar på de olika yogapositionerna. Men för att kalla sig yogalärare krävs det lite mer erfarenhet och kunskap inom hela yogans värld som anatomi, fysiologi, filosofi och energisystem.

Vi har därför valt att skapa en komplett 200-timmars lärarutbildning som innehåller yogans alla områden (inte bara asanas).

Vad är unikt med denna yinyogalärarutbildning?
Ayurvedisk inriktning
Då både AnneSophie och Pernilla är ayurvediska hälsorådgivare känns det naturligt att utgå från yogans och ayurvedans energisystem, det vill säga det praniska energiflödet som nadis, chakran och vajus som påverkar oss såväl fysiskt som mentalt. Under utbildningen får du lära dig att undervisa yinyoga utifrån ayurvedans perspektiv som balanserande pass för de olika doshorna och våra energicenter (chakran).

Vedaskrifterna som källa
Både yoga och ayurveda har samma syfte och ursprung, de femtusenåriga vedaskrifterna, där man strävar efter att skapa balans i kropp och själ så vi kan känna lycka och förnöjsamhet utan yttre omständigheter. För att nå dit beskrivs olika tekniker att utöva som ayurveda, yogapositioner/asanas, pranayama och meditation. Dessa områden har vi som utgångspunkt i vår utbildning.

Yogans filosofi
Det som är unikt är också att vi fördjupar oss i yogans filosofi där vi utforskar vårt medvetande och våra sinnens mönster som hindrar oss från att leva livet fullt ut och se verkligheten som den är.

Små grupper
Vi har små personliga grupper vilket skapar fin dynamik och plats för individuell utveckling.

Hur ser upplägget ut med de olika stegen för utbildningen?
Utbildningen på 200 timmar är en komplett yinyogalärarutbildning som innehåller yogans alla områden (inte bara asanas) med ayurvedisk inriktning.

Du har också möjlighet att välja delar av utbildningen, det vill säga skräddarsy din egen utbildning genom att välja de steg du önskar.

Vad är skillnaden att gå hela utbildningen istället för enstaka temakurser?
Om du inte har en tidigare utbildning inom yoga rekommenderar vi hela utbildningen då du får ta del av yogans alla områden som yogafilosofi, anatomi, ayurveda, pranayama, meditation och yoga som yrke.

Du har hela 3 år på dig att delta på fördjupningarna och du får då ett certifikat för en 200-timmars yinyogautbildning.


Utbildningsdatum

Yinyoga Lärarutbildning


Grundutbildning, 40 tim
STOCKHOLM eller GÖTEBORG

Yinyoga Grund Stockholm: 20-23/1 2022
Plats: YogaDevi Birkastan, Tomtebogatan 30

Yinyoga Grund Göteborg: 27–30/1 2022
Plats: Yogastudion Vegagatan 16


Påbyggnadsutbildning, 160 tim
STOCKHOLM

Ayurveda & Anatomi 11-13/3 2022
Chakra & Pranayama 17-19/6 2022
Yogafilosofi & Yoga som Yrke 2-4/9 2022
Plats: YogaDevi Fridhemsplan, Pontonjärgatan 36

Återkoppling via Zoom under utbildningstiden:
Tisdagar, kl 18-19.30 :: 26/4, 9/8, 4/10

Pris: 34.500 kr (inkl moms)


Påbyggnadsutbildning, 160 tim
ONLINE

Ayurveda • 14/9, 21/9 och 28/9 2022
Anatomi
• 19/10, 26/10 och 2/11 2022
Chakra
• 23/11, 30/11 och 7/12 2022
Reflektion/återkoppling
• 19/1 2023
Pranayama & Meditation •
25/1, 1/2 och 8/2 2023
Yogafilosofi
• 1/3, 8/3 och 15/3 2023
Yoga som Yrke
• 5/4, 12/4 och 19/4 2023

Pris: 27.700 kr (inkl moms)


Boka och betala för 200 timmar (7 steg)

Du mailar oss din intresseanmälan till info@yinyoga.se med en kort information om dig själv, din bakgrund och varför du är intresserad av utbildningen. Därefter kontaktar vi dig personligen för vidare process i antagningen.

Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.


Anmälan
För att veta mer, mejla oss på info@yinyoga.se


YogaDevis Yinyogautbildning med AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

AnneSophie Sjöblom har under de senaste 15 åren bland annat studerat för och assisterat sin yinyogalärare Biff Mithoefer och startade sin första yinyogautbildning redan 2014.

Pernilla Cristvall har utbildat på Axelssons Yinyogalärarutbildning samt Axelssons Yogalärarutbildning och har tidigare varit redaktör för tidningen Yoga för Dig.

“Yinyoga – The art of letting go


UTBILDNINGEN INNEHÅLLER:

Praktik­:
•  Ledda klasser i yinyoga med olika teman (anatomi, doshor, chakran mm), pranayama och meditation.

Teknik:
• Grundlig genomgång av alla yinyogapositioner med och utan stöd/props
• Ayurveda och de fem elementen– ayurvedans grundfilosofi
• Pranayama – andningsövningar anpassat till doshorna
• Yoga som yrke – hitta sin egen väg att undervisa
• Yoga och ayurveda som livsstill

Anatomi och fysiologi:
• Chakran, vayus, nadis/shrotas, koshas
• Påverkan av asanas på olika plan såsom energimässigt, fysiskt och ayurvediskt
• Anatomi utifrån skelett, leder och ayurvediskt synsätt
• Fascia, nervsystemet, psoas och vagusnerven

 Yogafilosofi:
• Yogans och ayurvedans historia
• Patanjali Yoga Sutra
• Purusha/praktriti

Hemuppgifter:
• Litteratur
• Egen praktik
• Egen undervisning
• Instuderingsuppgifter

Ingår:
• Certifieringsdiplom
• Kursmaterial, dokumentation
• Passupplägg, ca 3-5 st för varje tema
• Gästföreläsningar inom ayurveda, yogafilosofi, nerv- och hormonsystem
• Förinspelade yinyogapass med olika teman, ca 15 pass

Sagt från tidigare elever

– Älskar yin och ville fördjupa mig inom just yinyoga och kombinationen med ayurveda lät super lockande och var helt fantastisk.

– De olika stegen/fördjupningarna gjorde det enklare att djupdyka i yinyoga och se hur man kan bygga upp klasser med olika teman som bas. Har fått en djupare förståelse för anatomi, filosofi och ayurveda och sättet att bygga upp klasser.

“För mig var det en fullträff. Gillade enormt mycket upplägget samt informationen och materialet vi fick. Genomgången av alla olika ställningar med variation uppskattades mycket. Att dessutom få dem i bild tillsammans med några “färdiga” pass var suveränt. En välstrukturerad och proffsig tredagars-kurs helt enkelt.”

“Jag fick många nya insikter om kroppen, och om yogans påverkan på bindväv, och därmed muskler. Det var mycket som klarnade. Du var mycket pedagogisk, tog upp saker inom anatomin som var mycket värdefulla för mig att få insikter i och om. Hela utbildningen och du genomsyrades av viljan att lära ut, öka människors kunskap. Det uppskattar jag mycket. Du har ett fint, proffsigt och ändå nära och mjukt, närvarande sätt att föra fram din kunskap. Jag kom hem från kursen med många nya insikter, mycket mer kunskap, och du hade ett kompendium som jag inte upplevt maken till. Verkligen i toppklass. Genomarbetad; det är likhetstecken med kompendiet och hela utbildningen! Stort tack!” – Stefan

“Jag har gått Yinyogautbildningen både grund och fortsättning och den var helt fantastiskt bra, det märks att Fia brinner för det hon gör, hon delar sin kunskap med glädje och inspiration. Hon delar så mycket bra och viktiga saker om kroppen och om vad man ska tänka på, som gav mig som Yogalärare en trygghet i att leda klasser på ett säkert sätt. Jag jobbar som Massageterapeut och kan en hel del om kroppen men fick så mycket mer bra kunskap med mig av denna utbildning” /Inger


”Är väldigt nöjd och glad att jag gick den här utbildningen. Och att den var just för dig, det kändes helt rätt. Gruppens dynamik var också väldigt trevlig. Skönt med en liten grupp. Det fick mig att inse att även jag gillar att ha det så, att hinna med alla och att nå alla.”