Yinyoga och chakran

YINYOGA & CHAKRAN

Vår kropps energisystem enligt yogafiolosofin, 30 tim

Chakran är som snurrande hjul i våra kroppar som var och styr olika funktioner i våra kroppar på ett mer energetiskt plan. Du får under den här 3-dagarskursen en djupare förståelse för hur vi genom yinyogan kan balansera de olika chakrana för att skapa en bättre hälsa.

Chakra betyder hjul på sanskrit och ljuscirkel på Hindi. Enkelt förklarat är chakran energicentrum i kroppen och fungerar som portar mellan den inre och den yttre världen. Dom håller samman kropp, tanke och själ och har även som funktion att reglera, försörja och lagra vår livskraft (prana) i kroppen. Enligt yogisk filosofi finns det  72.000 st nadis (energikanaler) i kroppen,och det pratas främst om tre av dom; sushuma, ida och pingala. Där ida nadi och pingala nadi korsar varandra runt sushumna nadi (från korsbenet längs ryggraden) uppstår ett energicenter, ett så kallat chakra.

Det finns sju huvudchakran som följer ryggraden och är kopplade till sushumna nadi. Fem av dem befinner sig i ryggraden. Den nedersta i bäckenet och den sista högst upp på hjässan strax ovanför huvudet. På sanskrit heter de sju olika chakrana: Muladhara, Svadishthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna och Sahasrara chakra.

De olika chakrana representerar olika funktioner i våra kroppar, sinnen och även olika medvetandenivåer. De är även korrelerade till våra olika körtlar i kroppen. Vi kan genom olika yinyogapositioner och guidning in i respektive chakra komma i kontakt med vad de olika chakrana står för, börja öppna och och se vad vi behöver balansera i oss själva och i livet.

Kursinnehåll
Du får inblick chakranas betydelse och tecken på dess balanser eller obalanser samt hur du kan skapa olika yinyogapass med fokus på chakran. De kunskaper du får kan du använda i övriga yogapass och även som separat guidade chakrameditationer.

I utbildningen ingår hemuppgifter.

Steg 4 är en del av hela yinutbildningen (200-timmar), men går också att välja som enstaka kurs. Efter avslutad helg och inlämnade hemuppgifter får du ett diplom för chakrautbildningen 30 tim.


Datum: 18-20 november 2016
Lärare: Pernilla Cristvall
Tid: Heldagar från 8.30 till 16.30 och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.600 kr exkl moms (4.500 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till info@yogadevi.se och betala in kursavgiften senast 1 månad innan kursstart via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.