Yinyoga och kinesisk medicin

YINYOGA & KINESISK MEDICIN ☯

Fem elementen, qi, meridianer, kinesisk medicin och akupressurpunkter, 25 tim

Denna 2,5-dagars kurs i kinesisk medicin vänder sig till dig som gått grundkursen i yinyoga och vill komplettera med kunskaper om qi och meridianer och hur vi kan påverka dessa genom yinyogan.

När vi i ett avslappnat läge stannar länge i en yinyogaposition aktiverar vi bindväven i kroppen. Genom bindväven går kanaler som kallas för meridianer enligt traditionell kinesisk medicin. I meridianerna flyter qi, en slags livskraft, som påverkar oss både fysiskt och mentalt.

Yinyogan gör att kommer flödet av qi igång i kroppen och hjälper oss att bli mer balanserade. Varje meridian är kopplad till ett inre organ som i sin tur är kopplat till ett av naturens fem element.

De kunskaper du får under dagarna kan du använda i dina yinyogapass eller som i andra yogapass. Men kunskapen går djupare än så och ger dig en större förståelse för hur naturen, du själv och alla runt om dig påverkas av de olika årstiderna, eventuella obalanser och dominanser av de olika elementen/organen.

Vi kommer under helgen att praktisera 5 pass utifrån meridiansystemet.

Kursinnehåll
Fördjupningen innehåller temaupplägg av olika pass utifrån meridiansystemet. Den innehåller kunskap kring de fem elementen, som är kopplade till våra inre organ, och hur de påverkar oss som individer. Du får lära dig att använda akupressurpunkter som används inom traditionell kinesisk medicin (TCM).


Datum: 7-9 april, 2017
Lärare: AnneSophie Sjöblom
Tid: Vi startar kl 8.30 på fredag morgon och avslutar kl 12.30 på söndagen och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.120 kr exkl moms (3.900 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till info@yogadevi.se och betala in kursavgiften senast 1 månad innan kursstart via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.