Yinyoga och mindfulness

YINYOGA & MINDFULNESS

Avslappnings- och meditationstekniker samt attityder/förhållningssätt

Denna 2,5 dagars kurs i mindfulness och yinyoga vänder sig till dig som gått grundkursen i yinyoga och vill komplettera med mindfulness – en perfekt kombination till yinyoga.

Det centrala i både yinyoga och mindfulness är acceptans. Att släppa kontrollen om det som varit och komma ska och bara tillåta sig att vila i det som är för stunden.

När vi stannar i en position under en lång tid möter vi förr eller senare på motstånd och då kan vi öva mindfulness genom att möta det motståndet med acceptans och tillit. Utforska och vara nyfiken på det som sker för stunden, våga släppa taget och bara vara i nuet.

Intresset för mindfulness är stort och är egentligen bara det som sker här och nu. En upplevelsebaserad metod för att vara mer närvarande. Mindfulness som koncept är skapat av Jon Kabat Zin, hämtad från zenbuddism, som bygger på 9 st förhållningssätt för att hitta tillbaka till nuet.

Mindfulness har också visat sig i forskning hjälpa oss att reducera stress och smärta, öka vår koncentration och motivation samt stärka vår självbild och därför något som fler företag väljer att ta in på sina arbetsplatser.

Kursinnehåll
Vi övar på att leda olika avslappnings-/meditationstekniker och går igenom de olika attityderna/förhållningssätten inom mindfulness i relation till yogapositionerna samt tittar på olika passupplägg. Mindfulness kan också ses som ett separat ämne som passar bra att kombinera som en del av en yogaklass, workshop, retreat eller resa.


Datum: 5-7 maj, 2017
Lärare: Pernilla Cristvall
Tid: Vi startar kl 8.30 på fredag morgon och avslutar kl 12.30 på söndagen och lunch mellan 12.00-13.30.
Pris: 3.120 kr exkl moms (3.900 kr inkl moms)
Plats: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 36
Boka och betala: Maila din anmälan (med alla kontaktuppgifter) till info@yogadevi.se och betala in kursavgiften senast 1 månad innan kursstart via vårt boknings- och betalningssystem. Vi har små personliga grupper och därmed begränsat antal platser.